Andre Nyheter

Bli en Buddy

Du som tenker på elbil. Hvorfor skal du velge Buddy? Kans

Historieløse er vi ikke!

Jippi, vi er klare for Buddy nummer tre. Barnebarnet til v

Kjærligheten varer ved

Over 20 års kjærlighet til kone og Buddy. Begge forhold

Buddy for deg

Hva kan vi tilby deg? Hvordan kan du få din egen Buddy? S

Elbiler til salgs!

Her ser du hva vi løpende har til salgs av elbiler, nye o

Skandinavisk design

Inspirasjonen til Buddy er hentet fra fjord og fjell. Den

Bli en Buddy


Du som tenker på elbil. Hvorfor skal du velge Buddy? Kanskje vi kan gi deg noen svar.

Best i byen!

Buddy er ikke bare en elbil. Den er et elektrisk bykjøretøy. Buddy skal være nettopp det du trenger i det daglige. Intet mindre. Men heller intet mer. I trafikken i og rundt byer kjører den fort og langt nok. I Buddy får mange av oss med det vi trenger på minst 95% av bilturene. 

 

Vi påstår ikke at Buddy kan dekke absolutt alle transportbehov. Men så bruker vi vanligvis heller ikke slegge når vi bare trenger en hammer. Og det er mange, mange flere spikre som skal slås inn i veggen enn stolper som skal dunkes ned i bakken.  Akkurat som det er så mange, mange flere turer til jobb eller i nærmiljøet enn reiser til hytta.

 

Har du anledning og behov for å ha to biler, så bør du vurdere om en av dem kan være en Buddy. For neppe brukes begge kjøretøyene på langtur. Den ene skal gjerne gjøre tjeneste der et elektrisk bykjøretøy er det beste for deg, miljøet og menneskene som bor der du ferdes.

 

For foruten å ha alle fordelene som elbiler har, så har Buddy noen helt egne spesialiteter som gir deg mer komfort i hverdagen og mindre belastning på miljøet. For Buddy er skapt for mennesker som vil ta vare på byen og dem som bor der.  

 

Buddyfordeler

 • Med en Buddy parkerer du raskt og enkelt der andre ikke får plass. Perfekt lengde for lovlig tverrparkering. Bare husk å ha hjulene innenfor parkeringsfeltet. Samt alltid ta hensyn til at du ikke plasserer deg på en måte som forhindrer eller er til fare for andre trafikanter. Som en god Buddy kan du også dele et felt med andre.
 • Mens biler – også elbiler – blir mer og mer kompliserte, forsøker vi å holde Buddy enkel. Lite vedlikehold, lite å passe på og lite som kan gå i stykker. 
 • En enkel, rimelig teknologi og færre deler gir lave årlige servicekostnader. Og skulle uhellet være ute, blir heller ikke regningen så høy. 
 • Den dyreste delen er batteripakka. Som en trygghet får du en garanti på opptil 10 år eller 100.000 kilometer, avhengig av hva som nås først, hvis du velger nikkel-metallhydrid batteriene.
 • Bytrafikken kan være stress. Med en liten Buddy opplever du å kunne manøvre deg enkelt fram gjennom trange passasjer eller små luker. Lekende lett uten å ha et hjørne langt foran eller langt bak deg, som du må passe på at ikke sneier borti noe. På en Buddy savner du ikke ryggekamera.
 • Lettere kjøretøyet er, jo mindre strøm bruker det. Derfor koster ikke en Buddy mer enn 12-15 øre kilometeren ved normale strømpriser.
 • Buddy trekker ikke mer strøm enn at du trygt kan lade den hjemme fra en stikkontakt i et el-anlegg i god stand. Vi kaller ikke det nødlading som enkelte andre gjør. 
 • Får du kjøpt en annen elbil med hengerfeste? Tenk, det er den minste av de alle som har det! Så kjekt for å feste et sykkel- og skistativ eller et bagasjebrett. Du kan også helt lovlig trekke med deg 200 kilo. Det er slik vi vil ha Buddy – anvendelig som poteten.
 • I 20 år har Buddy vært på norske vinterveier. For å si det sånn, vi har vært ute ganske mange vinternetter og vet hva som gjelder. Buddy bruker ikke batteriene for å varme opp kupéen. Om vinteren bruker vi batteristrømmen til å kjøre, mens en liten dieselvarmer sørger for at du ikke fryser. Buddyen kan også forhåndsvarmes.

 

 

Elbilfordeler

Men la oss ikke glemme alle elbilfordelene. Fordeler for deg og fordeler for oss alle.

 • Du parkerer gratis på alle landets kommunale P-plasser (standardskiltet hvit P på blå bakgrunn som ved gateparkering), innenfor tidsangivelsen som er gitt, bruk urskiva i frontruta for å angi ankomsttidspunkt. 
 • Kollektivfeltet over hele landet er åpent for elbiler. Sparer du 20 minutter hver vei hver arbeidsdag, blir det 7 døgn i løpet av året. Det er ei hel uke ekstra til morsommere ting enn å sitte i bilkø!
 • Gratis passering i alle landets bomstasjoner.
 • Du trenger ikke å oppsøke bensinstasjonene. Buddy er lett å lade, bruk bare en av dine mange stikkontakter hjemme, på jobb eller der du er på besøk. Her er en oversikt over ladestasjonene. På de fleste lader du gratis.
 • Kun drøye 400 kr i årsavgift.
 • Statens regulativ gir deg noen tiører i ekstra tillegg i kilometergodtgjørelsen hvis du bruker elbil.
 • Fritak for køprising eller rushtidsavgift som det også kalles – allerede før det kommer.
 • Ingen engstelse for at du ikke kan bruke kjøretøyet på dager med høy forurensning og kjøreforbud for biler. Elbiler er unntatt slike forbud.
 • 50% rabatt på firmabilbeskatningen.

 

 

Tenk miljø!

Vi hadde ikke hatt alle fordelene hvis det ikke var for at elbilen er et kinderegg for miljøet. 

 • Buddy er nesten lydløs og bidrar til å redusere byenes omfattende støyproblemer.
 • En elbil utnytter energien 3-5 ganger mer effektivt enn en bensinbil, og forskjellen er aller størst ved bykjøring. Et lite og lett, elektrisk bykjøretøy er særdeles energieffektivt.
 • Ingen utslipp av drivhusgassen CO2. Norske elbiler har gjennom Norsk Elbilforening opprinnelsessertifikat som viser at de bruker fornybar strøm. Reint fra kilde til hjul. Oljeutvinning, -transport og -foredling er forurensende og forbundet med stor risiko for miljøkatastrofe.
 • Ingen utslipp av CO, NOx, HC og partikkelstøv. Det bidrar til en reinere by og bedre helse for folk som bor der. Utslippene fra bensin- og dieselbiler er aller verst ved bykjøring. 2-5 ganger av det som er ved langkjøring. 
 • Buddy er ikke bare snill med miljøet og bruker energi effektivt, den tar heller ikke større plass enn nødvendig. Hadde alle biler i byen blitt byttet ut med Buddy, ville vi hatt plass til så mye annet enn kjøretøy i gatene.
 • Elbiler lades som oftest om natta. Da er overskuddet vårt av energi størst og effektforbruket lavest.
 • I dag er elbil det eneste utslippsfrie alternativet. Annet kan først realiseres om mange år. Hybridbilene gir et positivt bidrag, men de er ikke utslippsfrie. Vi må i beste fall vente 5-10 år før hydrogenbilen blir kommersielt tilgjengelig. Den er også en elektrisk bil, men har hydrogen som energibærer istedenfor batterier.

 

 

Vi må bare konkludere med hva vi mener – og som samtidig forklarer hvorfor vi arbeider med å utvikle, produsere og få flere til å kjøre Buddy:  Buddy er den ideelle elbilen for bybruk, både for deg og omgivelsene. Velger du den er du nytenkende og forstår at det vi så fint kaller urban mobilitet, må løses på en annen måte enn idag. Hver og en av oss kan ikke lenger ta så stor plass i byen. Vi kan ikke lenger støye unødvendig. Og vi skal ikke fylle lungene til våre medmennesker med partikkelstøv og usunne avgasser.

 

Tro oss, er du tøff nok til å velge Buddy, er du et foregangsmenneske som blir midtpunktet i alle diskusjoner om bil. Alle vil kjenne deg som en god samfunnsborger med godt humør. For det er hva Buddyen gjør deg til.

 

Mer i denne kategorien Buddy for deg »