Andre Nyheter

Bli en Buddy

Du som tenker på elbil. Hvorfor skal du velge Buddy? Kans

Historieløse er vi ikke!

Jippi, vi er klare for Buddy nummer tre. Barnebarnet til v

Kjærligheten varer ved

Over 20 års kjærlighet til kone og Buddy. Begge forhold

Buddy for deg

Hva kan vi tilby deg? Hvordan kan du få din egen Buddy? S

Elbiler til salgs!

Her ser du hva vi løpende har til salgs av elbiler, nye o

Skandinavisk design

Inspirasjonen til Buddy er hentet fra fjord og fjell. Den

La oss være ambassadører

Allerede i 2006 ble jeg Buddyist. Nå har jeg nyeste modell. Ikke bare det, Buddy er uslåelig og jeg bestemte meg for å bli Buddyambassadør i Bergen, meddeler en entusiastisk Kristian.

Hvorfor valgte du deg en Buddy?

- Jeg er veldig glad i min Buddy elbil. En liten elbil er bra på grunn av null utslipp og redusert plassbehov. Mens bilfabrikkene prøver å lage tradisjonelle biler mer og mer energieffektive, og reduserer CO2-utslippene litt etter litt, tar jeg et steg tilbake og ser på galskapen. De små forbedringene synes ikke jeg det er noe å skrive hjem om. Vi elbilister har intet utslipp og er fornøyde med det. 

 

Er små elbiler som Buddy den eneste løsningen vi har på byenes miljøproblemer?

- Nei, slett ikke. Små, elektriske bykjøretøy er gull verdt, men jeg arbeider også intenst for å øke utbredelsen av spontan samkjøring. Da utnytter vi dagens bilpark bedre. I vanlige biler er det som oftest kun 1,2-1,3 passasjer pr tur, mens bilen har 4-5 seter. Da er det jammen mange ledige seter rundt omkring. Det er ikke mange tidelene vi må øke utnyttelsen av dagens biler med, for at det vil fjerne like mange biler fra veien som kollektivtrafikken gjør.

 

Spennende, hvor kan vi lese mer om dette?

- I Bergen holder vi ivrig på. Statens vegvesen er også inkludert i et forskningsprosjekt som skal gi resultater i 2014 - sjekk hentmeg. Vi tilbyr også umiddelbare løsninger gjennom mobilappen Avego. Sjekk denne artikkelen om spontan samkjøring, så kan du se hva du selv kan bidra med.

 

Tilbake til Buddyambassadøren, er det travelt nå i elbildiplomatiet?

- Det var litt stillstand da Pure Mobility sleit som verst med å finne ut hva de skulle gjøre. Jeg er nå så glad for at de mest erfarne kreftene bak Buddy bringer konseptet videre i nye og spennende former. Buddy er personlig - og vi må være personlige når vi markedsfører den. I Bergen skal jeg hjelpe til etter beste evne. Ingenting er mer stas enn å møte en annen Buddyist. En person som har tatt et svært bevisst miljøvalg, og gir et viktig bidrag til at Bergen by blir enda triveligere. Send meg en Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , så skal du få teste Buddy og sammen skal vi ha en hyggelig prat. Diplomatiet er en edel geskjeft. Derfor oppfordrer jeg andre til å bli Buddyambassadører.