Andre Nyheter

Bli en Buddy

Du som tenker på elbil. Hvorfor skal du velge Buddy? Kans

Historieløse er vi ikke!

Jippi, vi er klare for Buddy nummer tre. Barnebarnet til v

Kjærligheten varer ved

Over 20 års kjærlighet til kone og Buddy. Begge forhold

Buddy for deg

Hva kan vi tilby deg? Hvordan kan du få din egen Buddy? S

Elbiler til salgs!

Her ser du hva vi løpende har til salgs av elbiler, nye o

Skandinavisk design

Inspirasjonen til Buddy er hentet fra fjord og fjell. Den

Ikke flaut i det hele tatt

Min lidenskap har vært italienske, bråkete tohjulinger. Jeg sier vært. Nå smyger jeg meg rundt i en bitteliten firehjuling. Heldigvis fortsatt en motorsykkel. Annet ville vært flaut, brøler Espen.

I vår leten etter stillheten, senker vi lydnivået og spør lavmælt om Buddy er et nytt bekjentskap for han?

- Nei, slett ikke. Etter å ha utdannet meg som industridesigner, har jeg i to omganger jobbet med design av Buddy. Først rundt 2005 da første versjon av Buddy ble utviklet. Et skikkelig facelift fra det som var kjent som danske Kewet. Men hvor vi hadde små ressurser og mye hjemmesnekring. Så noen år seinere fikk jeg gleden av å prøve meg igjen. Da med masse ingeniørbistand og nåværende Buddymodell som resultat.

 

Hvordan vil du beskrive Buddys design?

- Det jeg liker aller best med Buddy, er den selvtilliten kjøretøyet uttrykker. Både du og jeg kan kødde så mye vi vil med Buddy. Det gjør ingenting. Fordi Buddy er uangripelig. Knapt noen er likegyldig til Buddy. Det er umiddelbart love or hate! Sterke hat- og kjærlighetsforhold som så igjen tåler et kjærlig klaps eller et kaldt kinn.

 

Er ikke dette å gjøre ting vanskeligere for seg enn nødvendig?

- Buddy ser ut som den skal, for jobben som skal gjøres. Joda, det kommer mange boblete småbiler mens Buddy fortsetter å være kantet. Jeg tror at en liten aktør må velge en form og et formspråk som fører til at mange ikke liker deg. Men noen liker deg veldig, veldig godt. Da er du noe de fleste er nødt til å ta stilling til – og du blir synlig i trafikken – og i markedet.

 

- He,he, nå fikk jeg annen tanke om dette. Folk skal forholde seg til Buddy på et mer menneskelig plan. Som for eksempel, du velger ikke venner for deres feilfrihet, men for deres karakter og personlighet. Jeg tror ofte at dem du sliter litt med til å begynne med, er de som blir dine beste venner. Buddies. Likte du den?

 

Puh, dere designere klarer å uttrykke dere!

- OK, hvis vi går litt bort ifra bilder og det følelsesmessige til det praktiske, så er det åpenbart at Buddy er et sterkt konsept. Et type kjøretøy som passer utmerket for den utviklingen vi ser i Europa hvor byene skriker etter små, renslige bykjøretøy som er areal- og energieffektive. Hva vi trenger i en verdensdel hvor vi bor tettere og bruker mer og mer energi.

 

Fin slutt, da takker vi så mye for praten før vi får mer designvidløftigheter og store metaforer.

- Unnskyld, men jeg må få tillegge at interessant nok frir Buddy svært mye til damer. Selv om vi har forsøkt å tilføre litt testosteron i uttrykket, viser det seg at damene faller for Buddy. Eh, når jeg tenker meg om, det er kanskje egentlig ikke så rart at de tiltrekkes det litt mer maskuline...? OK, for å redde meg inn, vil jeg nevne hva jeg leste om Buddy i en blogg:  «It looks like it's cut out from a glacier». Det tror jeg betyr at vi har noe av den nordiske renhetsfølelsen over oss i Buddyen – ujålethet. Kan vi ikke bare si det da?