Andre Nyheter

Bli en Buddy

Du som tenker på elbil. Hvorfor skal du velge Buddy? Kans

Historieløse er vi ikke!

Jippi, vi er klare for Buddy nummer tre. Barnebarnet til v

Kjærligheten varer ved

Over 20 års kjærlighet til kone og Buddy. Begge forhold

Buddy for deg

Hva kan vi tilby deg? Hvordan kan du få din egen Buddy? S

Elbiler til salgs!

Her ser du hva vi løpende har til salgs av elbiler, nye o

Skandinavisk design

Inspirasjonen til Buddy er hentet fra fjord og fjell. Den

Ikke alle kan lage den selv

Men jeg er glad for å ha gjort det. Ikke aleine, da. Utviklingen av siste generasjon Buddy var en kjempeutfordring. God hjelp fra nær og fjern fikk oss i havn. Rart jeg smiler? Det kan du også gjøre, forteller Jan Otto.

Stemmer det ikke at du har et litt spesielt forhold til små elbiler, Jan Otto?

- Jo, første gang jeg involverte meg i dette var da vi skapte PIV - forløperen til Think. Gjennom store deler av 90-tallet ledet jeg utviklingen av denne. Da jeg ti år seinere fikk tilbudet om å bli med på å lage neste generasjon Buddy, var det vanskelig å si nei. Små, elektriske kjøretøy er for meg helt nødvendige for å løse byenes trafikk- og miljøproblemer.

 

Hva er du mest fornøyd med hos den nye Buddyen?

- Åpenbart at vi har skapt et industrielt produkt som kan serieproduseres, i motsetning til tidligere versjoner som har vært sjarmerende, men mer håndverkspreget. Sammen med vår portugiske utviklingspartner har vi vært i stand til å heve sikkerhetsnivået ytterligere. Jeg mener at Buddy i sin kjøretøyklasse absolutt er ledende på sikkerhet. Også morsomt å se at vi har klart å ta tak i den velprøvde batteriteknologien nikkel-metallhydrid som et konkurransedyktig alternativ til litium som mange andre bruker.

 

Hva gjør du nå om dagen?

- Etter at utviklingen av nye Buddy var ferdig, har jeg involvert meg i et prosjekt for å utnytte tidevannet til å produsere strøm. Intet er mer stas enn om elbilene, og alt annet strømforbruk vi har, kan basere seg på rene, fornybare energikilder. Derfor kjører jeg nå rundt i Buddyen jeg har vært med på å skape, med et smil om munnen, og med visshet om at Buddy og alt annet jeg holder på med tilhører fremtiden.