Andre Nyheter

Bli en Buddy

Du som tenker på elbil. Hvorfor skal du velge Buddy? Kans

Historieløse er vi ikke!

Jippi, vi er klare for Buddy nummer tre. Barnebarnet til v

Kjærligheten varer ved

Over 20 års kjærlighet til kone og Buddy. Begge forhold

Buddy for deg

Hva kan vi tilby deg? Hvordan kan du få din egen Buddy? S

Elbiler til salgs!

Her ser du hva vi løpende har til salgs av elbiler, nye o

Skandinavisk design

Inspirasjonen til Buddy er hentet fra fjord og fjell. Den

Kjærligheten varer ved

Over 20 års kjærlighet til kone og Buddy. Begge forhold er uslitelige og gode. Det kan gå litt opp og ned. Særlig med Buddy. Men nå er vi tilbake, med bedre odds enn noensinne, forteller Petter.

Hvorfor stilte du deg i spissen for oppkjøpet av Buddy etter at Pure Mobility gikk konkurs?

- I over 20 år har hjertet mitt banka for Buddy, og det er alltid lettere å jobbe for noe man er glad i. Videre er jeg utilfreds med at Buddys potensial ikke har blitt realisert. Jeg er overbevist at den motoriserte mobiliteten i byene vil bli elektrifisert. Kjøretøyene kan dessuten ikke ta så stor plass. Derfor vil det være noen som lykkes med kjøretøy beslekta med en liten elbil som Buddy. Ved riktig prising og godt markedsarbeid er det muligheter for at Buddy kan bli et suksessrikt nisjéprodukt.

 

Så bare kort tid etter konkursen i 2011, klarte du å motivere deg til ny innsats?

- Enda viktigere for meg, var nok frykten for at Buddy skulle ende på andre siden av kloden. Da ville alle dagens trofaste og entusiastiske Buddyister risikere å miste tilgang til reservedeler og dermed også service. I så fall ville Buddy gradvis forvitre for så å forsvinne for godt. Uten at vi kan være sikre på at noen ville overta den spesielle rollen Buddy har hatt.

 

Buddy har vært en pionér og skapt mye entusiasme for elbil. Hvorfor tror du at det er rom for Buddy nå som vi ser så mange «vanlige biler» i elektrisk utgave?

- Jeg gleder meg storligen over alle elektriske kjøretøy som kommer på veien. Enten de heter Nissan eller Tazzari, jeg heier på dem! Sammen kan vi skape et godt marked for elbil, og sånn sett bidra til at vi får mindre miljøbelastende transport i byene. Som en fra Audifabrikken sa til oss: «Vi lager det markedet vil ha. Dere lager det markedet trenger.»

 

- Buddys mulighet ligger i å utgjøre en forskjell, samt være tydelige når vi beskriver produktet. Helt avgjørende er å sette søkelyset på kundene og samarbeide med dem. Vi vil ikke lykkes med å ta ut Buddys potensial uten alle de entusiastiske Buddyistene vi vil ha med oss.

 

- Vi innser at konkurransen i elbilmarkedet vil bli krevende. Det er grunn til å være ydmyk overfor de store, etablerte produsentene som har bestemt seg for å ta andeler av elbilmarkedet. De har økonomi og ressurser til det. Likevel, markedet vil bli mangfoldig fordi kjøretøyene skal dekke ulike behov og nisjér. Vi kan bare si det så enkelt: Man får ofte den plassen i markedet man fortjener.

 

Hvordan oppfatter du at dagens eiere av Buddyer opplever produktet?

- De som har skaffa seg en Buddy fordi de vil ha et enkelt, arealeffektivt kjøretøy til bybruk - og stort sett bruker den til hva den fortrinnsvis er konstruert for - blir raskt dus med sin urbane venn. Dette bekreftes av at mange brukere som starta med Kewet eller en av de første versjonene av Buddy, idag kjører den nyeste Buddyen. Selv om de sikkert hadde anledning til å skaffe seg en større elbil fra en av de anerkjente bilprodusentene.

 

- Det er ikke vanskelig å erkjenne at produktet i dobbel forstand består av plusser og minuser. Likevel, det er en rørende lojalitet til Buddy. Noe jeg tror må skyldes at den har en særegen sjarm og bruksnytte. Som igjen vil føre til at enda flere i åra framover vil kjøpe Buddy. Noe vi i det nystarta selskapet Buddy Electric AS skal gjøre vårt beste for å gjøre mulig.