Andre Nyheter

Bli en Buddy

Du som tenker på elbil. Hvorfor skal du velge Buddy? Kans

Historieløse er vi ikke!

Jippi, vi er klare for Buddy nummer tre. Barnebarnet til v

Kjærligheten varer ved

Over 20 års kjærlighet til kone og Buddy. Begge forhold

Buddy for deg

Hva kan vi tilby deg? Hvordan kan du få din egen Buddy? S

Elbiler til salgs!

Her ser du hva vi løpende har til salgs av elbiler, nye o

Skandinavisk design

Inspirasjonen til Buddy er hentet fra fjord og fjell. Den

Lykkeparkering

Buddy er ikke bare en elbil. Den er et elektrisk bykjøretøy. Buddy skal være nettopp det du trenger i det daglige. Intet mindre. Men heller intet mer. Derfor ikke større enn at du kan lykkeparkere nesten hvor du vil - til forskjell fra andre elbiler.

Med en Buddy parkerer du raskt og enkelt der andre ikke får plass. Perfekt lengde for lovlig tverrparkering. Bare husk å ha hjulene innenfor parkeringsfeltet. Samt alltid ta hensyn til at du ikke plasserer deg på en måte som forhindrer eller er til fare for andre trafikanter. Som en god Buddy kan du også dele et felt med andre.

 

Etter at Statens vegvesen i 2007 plutselig ble kritisk til at arealeffektive, elektriske kjøretøy skulle få parkere på tvers, mobiliserte 60-70 Buddyer i en kortesje som ble den første store elbilmarkeringen i Norge. Vi fikk med oss ledende politikere i Oslo, og de skrev et brev til Samferdselsdepartementet hvor de påpekte at politikerne må fremme bruk av små, elektriske kjøretøy - ikke gjøre dem mindre attraktive. 

 

Historien er oppsummert i en artikkel på elbil.no. Det tok cirka fire år før regelverket ble uomtvistelig. Såpass bremset byråkratene prosessen, til tross for at departementet og politikerne var krystallklare. Norge har derfor unike regler som fremmer bruk av små elektriske bykjøretøy. Har ikke du også lyst til å være en av dem som utnytter fordelen av enklere parkering i trange byer?

 

Les artikkelen Lykkeparkering for de små elbilene!