Utskrift

Sammen med en kompanjong i et firma innenfor frukt og grønt så Jørgen Sørensen seg rundt etter en elbil.

 

Begge bor rett utenfor bomringen, har mye småkjøring og parkerer gjerne gratis. Både Jørgen og kollegaen oppfattet Buddyen perfekt for formålet og kjøpte hver sin.

 

Så hvordan har det gått?

- Det gikk rett og slett sport i å kjøre mest mulig. Ofte har jeg tatt meg en tur bare for kosens skyld. F.eks. på kveldstid sammen med kona, hørt på musikk og sett på livet. Buddyen er også flittig benyttet til å kjøre barn til og fra trening m.m.

 

Det har blitt noen kilometer av det?

- Ja, på disse 3-4 åra har jeg kjørt 47.000 km. Det er jo lenger enn de drøye 40.000 km rundt ekvator. Men det må jeg si, det har vært lettere for meg å finne strøm der jeg kjører omkring i Oslo.

 

En ting er alle kilometerne, men du har også klart å kjøre så langt uten å måtte skifte blybatterier?

- Det stemmer. Jeg har virkelig fått mye ut av den pakka som ble levert med Buddyen som ny. Først nå må jeg skifte. Egentlig litt ergerlig, for etterhvert som det gikk så bra, satt jeg meg et mål om å nå 50.000 km. Men så glad som jeg er i å kjøre, kan jeg ikke ha en dårlig pakke. Så nå måtte håndkleet kastes inn.

 

Det er unikt hva du har fått av kilometer på en blybatteripakke. Noen tips?

- Alltid når jeg parkerer, setter jeg Buddyen på lading. Heller går jeg litt ekstra hvis jeg har et ærend, så sant jeg på den måten kan plugge inn. Forresten, litt irriterende er det med alle som står på ladeplasser uten å lade. De kunne gjerne ha stått på en vanlig p-plass.

- Jeg skal ikke påstå at jeg kan være vitenskaplig, men skal noen lære av meg og hvorfor det ble så mange kilometer på blybatteriene: KJØR MYE OG LAD MYE! Det har vært min livsstil. For å få et langt liv med kona, må du stelle pent med henne. Sånn er det også med Buddyen.

 

Vi gratulerer Jørgen med prestasjonen. Dette skal nesten ikke være mulig. Vi har ikke lovet mer enn opptil 20.000 km kjørelengde på et sett blybatterier, forutsatt riktig bruk. Vi ser at resultatene varierer. Selvsagt er det morsomt at "milsluker" Sørensen har vært så ekstraordinært flink med å få kilometer ut blybatterier. Han har passet godt på Buddyen. Årlig har Jørgen hatt service på Økern og 0 "misuse" på batteriene, det vil si at de alltid har blitt satt til lading tidsnok.

Andre nyheter

Ylvis på tur med Buddy

Hva skjedde da Ylvis-gutta fikk låne en Buddy? Jo, de monte

Buddy’s første møte med Matt Damon

Slik gikk det da Buddy dro til Toronto for filminn

Buddy takes you to the future

Today's cars are yesterday's solutions for tomorrow's urban

Buddy blir filmstjerne!

  Nylig dro 10 spente Buddy's og 6 Buddy B

Hvor langt kan man reise med elbil?

FBI på NRK valgte å bruke en Buddy for å få svar på sp

Improves the environment

Studentfilm som ikke akkurat inneholder det du forventer.