Utskrift

Vi er både sjarmerte og imponerte av Buddyistenes hensynsfullhet når de parkerer. Tilfeldige runder i Oslo har skaffet oss bevis på dette.

Lykkeparkering er vårt favorittuttrykk for å kunne tverrparkere i alle små luker der de større bilene må kjøre forbi. Ja, Buddyens arealeffektivitet begeistret politikerne såpass at de presiserte at små Buddyer skal ha denne unike fordelen. For har vi den, blir det flere av oss. Det vet både de og vi godt. Historien om lykkeparkering er godt beskrevet her

Noen oppfatter kanskje dette da som pur egoisme – å kunne parkere der andre ikke kan? Mon tro om det ikke er en liten feiltakelse. Det viser seg nemlig at Buddyistene også utnytter det lille formatet for å gi plass til flere elbiler. La oss vise bildene som beviser dette.

Først en liten tur til ladestasjonen på Filipstadkaia. Dag etter dag er den overfylt, og de for seint ankommende tar sjansen på å parkere utenfor de oppmerkede feltene. Men det er ikke alle Buddyene som skal ha skylda for at det er fullt. Snarere tvertimot er det mange av dem som forsøker å utnytte plassen svært godt – og dele med andre. 

Derfor parkerer Buddyer etter hverandre i et felt (for det er lov for elbiler å stå flere i et oppmerket felt). At 2 «MedvindBuddyer» kan gjøre dette, virker greit nok. De kjenner hverandre sikkert. Men sannelig er det også andre Buddyer som deler på godene. Tipper det er smarte eiere som vet å kommunisere med hverandre slik at ingen blir stengt ufrivillig inne. Forsett med sånt. 

Nedenfor til venstre er en av favorittene våre. På den ikke mindre overfylte ladestasjonen Aker brygge har 2 Buddyer plassert seg sammen på en av endeplassene. På tvers! Hvorfor? Jo, for da kan begge kjøre ut når det passer dem. Det var umulig å ikke humre litt av denne klokskapen. Ja, så lenge bare én av Buddyene trenger strøm, så går det utmerket å dele på et oppmerket felt. 

NRK har fått mange ladepunkt for elbil. For det meste forbeholdt ansattes egne biler. Denne snille Buddyeieren har valgt å ta en liten, ubekvem plass framfor et stort oppmerket felt. Svært hensynsfullt og langt mer til beundring enn den stasjonsvogna som har parkert på en ladeplass. 

Vi kan bare oppfordre til å følge denne gode praksisen. Slik som vignettbildet øverst viser fra Aker brygge. Mer omtanke og omsorg Buddyister viser hverandre og omgivelsene, jo mer poppis blir vi. Og med popularitet følger det stort sett bare hyggelige ting. Kanskje særlig for sjarmerende småtasser som oss.

Andre nyheter

Ylvis på tur med Buddy

Hva skjedde da Ylvis-gutta fikk låne en Buddy? Jo, de monte

Buddy’s første møte med Matt Damon

Slik gikk det da Buddy dro til Toronto for filminn

Buddy takes you to the future

Today's cars are yesterday's solutions for tomorrow's urban

Buddy blir filmstjerne!

  Nylig dro 10 spente Buddy's og 6 Buddy B

Hvor langt kan man reise med elbil?

FBI på NRK valgte å bruke en Buddy for å få svar på sp

Improves the environment

Studentfilm som ikke akkurat inneholder det du forventer.