Vi har blitt Miljøfyrtårn!

Miljøfyrtårn logo.jpg

Vi i Buddy Electric har alltid vært opptatt av miljøet og i dag er vi ekstra stolte fordi vi har blitt godkjent som Miljøfyrtårn!

Arbeidet mot å bli sertifisert startet i november 2018 og vi har arbeidet målrettet mot dagen sertifisøren skulle komme på besøk. Det var over 50 kriterier som måtte oppfylles, i tillegg til at vi har hatt webinarer med veileder annenhver uke. Vi har blant annet fått bedre markering av kildesortering, og er svært stolte av å kunne si at sorteringsgraden vår er på hele 88 %. Vi har også utført førstehjelpskurs for alle våre ansatte, vi legger til rette for et vegetarisk og vegansk kosthold på arbeidsplassen, og firmabilen vår er selvfølgelig elektrisk.

Vi kan alltid bli bedre og her er noen av målene vi har satt for 2019:

  • Kildesortere minst 90% av alt avfall

  • Øke antall miljømerkede produkter med minst 10%

  • Påvirke leverandører og kunder til å bli mer miljøvennlige

  • Redusere bruken av skrivepapir med minst 30% og redusere papiravfallet med minst 10%

  • Redusere energiforbruket med minst 5%

Vi gleder oss til å motta diplom fra Stiftelsen Miljøfyrtårn på Oslo Rådhus 11. mars og oppfordrer alle bedrifter til å sertifisere seg og vise samfunnsansvar!

Buddy på kino!

buddy_downsizing

Fredag 19. januar er det endelig premiere på komedien Downsizing.

Vi har tidligere blogget om Buddy-elbilene og elsyklene som ble sendt over til Canada for filminnspilling. Dette kan du lese mer om her og her.

Noen i Buddy Electric har allerede sett filmen og vi var spente på om Buddy i det hele tatt ville dukke opp. Det er jo godt kjent at mange scener blir klippet bort i filmverdenen.

downsizing_buddy

Til vår store lettelse dukket Buddy opp på skjermen. Det var ikke bare et kort klipp, men nesten to hele minutter med selveste Matt Damon som passasjer. Det var nesten så vi måtte klype oss selv i armen. Tenk at lille norske Buddy har blitt filmstjerne i Hollywood? Er ikke det helt rått?

Vi anbefaler alle å se filmen. Den tar opp viktige miljøspørsmål samtidig som den er fylt av humor og dyktige skuespillere.

Se traileren for en liten smakebit :)

Buddy’s første møte med Matt Damon

 PÅ FILMSETTET: Buddy er klar for filmbransjen

 PÅ FILMSETTET: Buddy er klar for filmbransjen

Slik gikk det da Buddy dro til Toronto for filminnspilling.

Rett før påske kom nyheten om at Buddy og Buddy Bike skal spille i Alexander Paynes storsatsning «Downsizing». Elbilene og elsyklene er nå trygt fremme i Toronto og det var Tor Einar fra Buddy Electric som fikk det ærefulle oppdraget som Buddy-representant.

Luksusliv

– Filmbransjen er nok hakket mer luksuriøs enn elbilbransjen, smiler Tor Einar.

Luksuslivet fikk han smake på allerede fra første stund da han ble hentet av en dresskledd privatsjåfør i limousin som fraktet han til Gardermoen. Det var filmselskapet som ordnet alt av transport og opphold fra «over there». 

HENTET I LIMOUSIN: Tor Einar er klar for avreise fra Buddy Electric på Økern

HENTET I LIMOUSIN: Tor Einar er klar for avreise fra Buddy Electric på Økern

Måtte vike for Erna Solberg

–  Jeg fikk tildelt sete 1A på business class, men fikk beskjed om at de måtte flytte meg noen seter bakover og de håpet jeg hadde forståelse for det. Jeg svarte at jeg trodde jeg skulle komme først frem med sete 1A, men ok.. Da jeg kom ombord skjønte jeg hvorfor. Tre rader lenger frem satt nemlig Erna Solberg med et stort følge av kolleger og livvakter.

Hvorfor Buddy?

Tor Einar hadde et knippe spørsmål i bagasjen som han ønsket å få svar på i løpet av turen. Spørsmålene dreide seg om hvordan den kjente regissøren Alexander Payne oppdaget Buddy, hvorfor han valgte Buddy og om de hadde vurdert andre biler til filmen.

 –  Når det gjelder hvordan de oppdaget Buddy fikk jeg to forklaringer. Den ene versjonen var at regissøren hadde vært i Norge. Her hadde han sett flere Buddy’er parkert på tvers og han likte formspråket veldig godt. Den andre forklaringen var at de hadde studert flere aktuelle biler og kommet frem til at Buddy passet perfekt.

TVERRPARKERING: Buddy i kjent stil

TVERRPARKERING: Buddy i kjent stil

Tor Einar forteller videre at det var en rekke ulike biler som ble vurdert, også små biler de kunne få tak i lokalt. Buddy var en soleklar favoritt blant filmcrewet fordi den var litt utenom det vanlige og hadde en fin «personlighet».

Når det kommer til hvilken rolle Buddy får i filmen «Downsizing» er Tor Einar svært hemmelighetsfull.

- Jeg får ikke snakke om selve filmen, men Buddy har absolutt en rolle…

Møtet med filmselskapet

Tor Einar forteller at filmselskapet var veldig profesjonelle. Han ble vist rundt på forskjellige avdelinger og ble overrasket over hvor stort et slikt prosjekt er. Filmstudioene ligger rett utenfor byen på et stort område med mange store lagerbygninger som de bruker som studio.

PINEWOOD: Deler av «Downsizing» spilles inn i Pinewood Toronto Studios.

PINEWOOD: Deler av «Downsizing» spilles inn i Pinewood Toronto Studios.

–  Det er et stort antall personer som jobber med en slik film. Jeg fikk se hvordan de lagde modeller, tegninger, figurer, interiør etc. Videre ble jeg ble fulgt inn til cash dep, og sendt ut med en god neve dollar og beskjed om å kose meg i helgen..

Da en ansatt i filmselskapet spurte hvilke planer Tor Einar hadde for helgen, svarte han at han vurderte å leie en bil. Fem minutter senere fikk han beskjed om at de hadde booket en bil til han.

- Jeg fikk bare beskjeden: «welcome to the film industry, ask for it and you get it»

Noen autografer og filmstjerne-selfies ble det dessverre ikke. Matt Damon, Kristen Wiig og de andre skuespillerne var nemlig opptatt med de første tagningene i Hollywood, og ankom ikke Toronto før noen dager etter at Tor Einar hadde reist hjem.

I STUDIO: Ti Buddy’er venter tålmodig på skuespillerne

I STUDIO: Ti Buddy’er venter tålmodig på skuespillerne

Gikk nesten galt

I følge flyselskapet Norwegian sine sikkerhetskrav måtte alle bilene kobles fra batteriet. Ved ankomst måtte Tor Einar koble alle de ti bilene og elsyklene sammen igjen.

– Det var da jeg klarte kunststykket. Jeg satt en plugg feil da jeg skulle koble til (i blinde) inne i dashbordet. Dette resulterte i en kortsluttet car controller. Ny car controller måtte derfor bli sendt helt fra Norge. En grei måte å forlenge oppholdet på…

TIL LADING: Buddy’ene har fått egne ladestasjoner

TIL LADING: Buddy’ene har fått egne ladestasjoner

Sa farvel til luksuslivet

Etter en ukes tid i Toronto dro Tor Einar «over dammen» og tilbake til Buddy Electric på Økern i Oslo.

- Da jeg strakk ut hånden på business class i SAS, fikk jeg et glass champagne… Prøvde det samme når jeg kom hjem, da fikk jeg et glass melk… Ja, jeg landet fort og har kommet meg tilbake «to the real life».

Buddy blir filmstjerne!

Nylig dro 10 spente Buddy’s og 6 Buddy Bike’s med Norwegian sin Dreamliner mot Toronto i Canada. Her skal de menge seg med kjendiser som Matt Damon, Kristen Wiig, Alec Baldvin og Neil Patrick Harris. Utover våren og sommeren skal de nemlig spille sammen i storfilmen Downsizing.

Trodde det var spam

Mailen fra filmprodusenten Paramount var farlig nær å havne i kategorien «spam». I Buddy Electric får vi mange henvendelser fra utlandet og det er ikke alltid lett å skille hva som er seriøst og ikke. Dette stoppet imidlertid ikke Paramount og noen dager senere fikk vi en telefon fra Hollywood og Canada. Det var først da vi forstod at de mente alvor. Hvorfor valget falt på Buddy? Vi vet ikke enda, men Buddy er liten og norsk, det kan ligge noe der…

Hjelpsomme Buddy-kunder

Filmselskapet ville ha 10 Buddy elbiler og 6 Buddy elsykler som nå bærer navnet Buddy Bike. Den største utfordringen var at alle elbilene skulle være hvite. Buddy er som kjent glad i farger og vi hadde kun noen få hvite Buddyer tilgjengelig. Vår eneste mulighet var å be kundene våre om hjelp. Forespørslene ble møtt med entusiasme og vi fikk låne flere hvite Buddyer i bytte mot elsykler, andre elbiler eller Buddy i en annen farge. Takket være kundene våre kom vi i mål og kunne skrive kontrakt med filmselskapet. Vi vil benytte anledningen til å rette en stor takk til alle som bidro slik at dette lot seg gjennomføre.

Fløy med Norwegian

Reisen gikk fra Økern i Oslo, inn i et førsteklasses lasterom i Dreamlineren til Norwegian på Gardermoen. Første stopp er New York før de fraktes videre til Toronto. Bildet viser Buddy i gapet på Dreamlineren til Kjoser’n.

Dagsaktuell komedie

Filmregissør og oscarvinner, Alexander Payne, står bak filmen Downsizing. Han uttaler at dette vil bli hans største film noensinne. Den handler om hvordan en norsk vitenskapsmann finner løsningen mot overbefolkning, nemlig å krympe organisk materiale. Mennesker kan med denne oppfinnelsen krympes til å bli 10-15 cm høye (eventuelt lave). Filmen skal spilles inn i Canada, USA og Norge.

Den forventede premieren for Downsizing er i siste halvdel av 2017.

Vi gleder oss!

Ikke som andre elbiler

En kort liten video som viser hva Buddy er – og hvorfor du bør velge den for bybruk.

Elbil er i ferd med å bli en suksess i Norge. Over 10 prosent av nye personbiler som selges, er nå elektrisk drevne. Hurra for det!

Buddy har vært en pionér i over tjue år. Det er vi fortsatt. For mens andre elbiler har blitt store som – og større enn – vanlige biler, har Buddy fordelen av å være liten. Denne videoen viser at det ikke er så dumt. Som vi litt kjekt sier: 
Dagens biler er gårsdagens løsninger for morgendagens utfordringer. 
Buddy gir deg akkurat hva du trenger – intet mer.