Buddy’s første møte med Matt Damon

 PÅ FILMSETTET: Buddy er klar for filmbransjen

 PÅ FILMSETTET: Buddy er klar for filmbransjen

Slik gikk det da Buddy dro til Toronto for filminnspilling.

Rett før påske kom nyheten om at Buddy og Buddy Bike skal spille i Alexander Paynes storsatsning «Downsizing». Elbilene og elsyklene er nå trygt fremme i Toronto og det var Tor Einar fra Buddy Electric som fikk det ærefulle oppdraget som Buddy-representant.

Luksusliv

– Filmbransjen er nok hakket mer luksuriøs enn elbilbransjen, smiler Tor Einar.

Luksuslivet fikk han smake på allerede fra første stund da han ble hentet av en dresskledd privatsjåfør i limousin som fraktet han til Gardermoen. Det var filmselskapet som ordnet alt av transport og opphold fra «over there». 

HENTET I LIMOUSIN: Tor Einar er klar for avreise fra Buddy Electric på Økern

HENTET I LIMOUSIN: Tor Einar er klar for avreise fra Buddy Electric på Økern

Måtte vike for Erna Solberg

–  Jeg fikk tildelt sete 1A på business class, men fikk beskjed om at de måtte flytte meg noen seter bakover og de håpet jeg hadde forståelse for det. Jeg svarte at jeg trodde jeg skulle komme først frem med sete 1A, men ok.. Da jeg kom ombord skjønte jeg hvorfor. Tre rader lenger frem satt nemlig Erna Solberg med et stort følge av kolleger og livvakter.

Hvorfor Buddy?

Tor Einar hadde et knippe spørsmål i bagasjen som han ønsket å få svar på i løpet av turen. Spørsmålene dreide seg om hvordan den kjente regissøren Alexander Payne oppdaget Buddy, hvorfor han valgte Buddy og om de hadde vurdert andre biler til filmen.

 –  Når det gjelder hvordan de oppdaget Buddy fikk jeg to forklaringer. Den ene versjonen var at regissøren hadde vært i Norge. Her hadde han sett flere Buddy’er parkert på tvers og han likte formspråket veldig godt. Den andre forklaringen var at de hadde studert flere aktuelle biler og kommet frem til at Buddy passet perfekt.

TVERRPARKERING: Buddy i kjent stil

TVERRPARKERING: Buddy i kjent stil

Tor Einar forteller videre at det var en rekke ulike biler som ble vurdert, også små biler de kunne få tak i lokalt. Buddy var en soleklar favoritt blant filmcrewet fordi den var litt utenom det vanlige og hadde en fin «personlighet».

Når det kommer til hvilken rolle Buddy får i filmen «Downsizing» er Tor Einar svært hemmelighetsfull.

- Jeg får ikke snakke om selve filmen, men Buddy har absolutt en rolle…

Møtet med filmselskapet

Tor Einar forteller at filmselskapet var veldig profesjonelle. Han ble vist rundt på forskjellige avdelinger og ble overrasket over hvor stort et slikt prosjekt er. Filmstudioene ligger rett utenfor byen på et stort område med mange store lagerbygninger som de bruker som studio.

PINEWOOD: Deler av «Downsizing» spilles inn i Pinewood Toronto Studios.

PINEWOOD: Deler av «Downsizing» spilles inn i Pinewood Toronto Studios.

–  Det er et stort antall personer som jobber med en slik film. Jeg fikk se hvordan de lagde modeller, tegninger, figurer, interiør etc. Videre ble jeg ble fulgt inn til cash dep, og sendt ut med en god neve dollar og beskjed om å kose meg i helgen..

Da en ansatt i filmselskapet spurte hvilke planer Tor Einar hadde for helgen, svarte han at han vurderte å leie en bil. Fem minutter senere fikk han beskjed om at de hadde booket en bil til han.

- Jeg fikk bare beskjeden: «welcome to the film industry, ask for it and you get it»

Noen autografer og filmstjerne-selfies ble det dessverre ikke. Matt Damon, Kristen Wiig og de andre skuespillerne var nemlig opptatt med de første tagningene i Hollywood, og ankom ikke Toronto før noen dager etter at Tor Einar hadde reist hjem.

I STUDIO: Ti Buddy’er venter tålmodig på skuespillerne

I STUDIO: Ti Buddy’er venter tålmodig på skuespillerne

Gikk nesten galt

I følge flyselskapet Norwegian sine sikkerhetskrav måtte alle bilene kobles fra batteriet. Ved ankomst måtte Tor Einar koble alle de ti bilene og elsyklene sammen igjen.

– Det var da jeg klarte kunststykket. Jeg satt en plugg feil da jeg skulle koble til (i blinde) inne i dashbordet. Dette resulterte i en kortsluttet car controller. Ny car controller måtte derfor bli sendt helt fra Norge. En grei måte å forlenge oppholdet på…

TIL LADING: Buddy’ene har fått egne ladestasjoner

TIL LADING: Buddy’ene har fått egne ladestasjoner

Sa farvel til luksuslivet

Etter en ukes tid i Toronto dro Tor Einar «over dammen» og tilbake til Buddy Electric på Økern i Oslo.

- Da jeg strakk ut hånden på business class i SAS, fikk jeg et glass champagne… Prøvde det samme når jeg kom hjem, da fikk jeg et glass melk… Ja, jeg landet fort og har kommet meg tilbake «to the real life».